Et ejerpantebrev er et dokument, der bekræfter dine rettigheder som ejer af ejendommen og, som kan bruges som sikkerhed overfor kreditorer når du skal optage et lån. Når du opretter et ejerpantebrev alene, er du både panthaver og pantsætter, og debitor og kreditor. Ejerpantebrevet skal tinglyses for at være gyldig.
Du kan derefter vælge at give hele eller dele af ejerpantebrevet til en kreditor, f.eks. til en bank i bytte til lån. Her skal der oprettes og tinglyses et underpant i ejerpantebrevet.

Men hvad betyder, at kreditor har underpant i ejerpantebrevet? Det betyder, at kreditor nu ejer hele eller dele af ejerpantebrevet, og hvis du ikke betaler lånet tilbage ifølge aftale, har kreditor ret til at anmode om at sælge ejendommen på tvangsauktion, så den kan få sine penge tilbage.

Du kan vælge at tinglyse ejerpantebrevet alene og senere tinglyse underpantebrevet, eller du kan vælge at tinglyse ejerpantebrevet samtidig med underpantebrevet. Under fanen priser, kan du læse om prisen for ejerpantebrevet alene.
Hos JURIDISK AGENDA kan du få dit ejerpantebrev og eventuelt underpantebrevet tinglyst til en fornuftig pris.

Tinglysningsprocessen

> JURIDISK AGENDA udarbejder en prøvetinglysning af ejerpantebrevet
> Ejerpantebrevet bliver sendt til godkendelse hos pantsætter/ejer
> Når ejerpantebrevet er godkendt af ejer, vil JURIDISK AGENDA udarbejde det endelige ejerpantebrev
> Ejer vil kunne logge ind med NemID og underskrive ejerpantebrevet i underskriftsmappen på tinglysning.dk
> Det endelige ejerpantebrev (og eventuelt underpantebrevet) bliver derefter tinglyst

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit ejerpantebrev