Er du på udkig efter et nyt hus, en ny ejerlejlighed eller et nyt sommerhus, eller har du allerede besluttet dig for, hvilken ejendom du gerne vil købe, men er i tvivl om det juridiske område? Så er det en god ide at have en juridisk rådgiver, som vil være ved din side og guide dig under hele købsforløbet. Hos JURIDISK AGENDA kan du få køberrådgivning, hvor du fra start til slut bliver trygt rådgivet igennem din købsproces.

Med i købsaftalen anbefales du at indsætter et rådgiverforbehold. Kort forklaret betyder rådgiverforbehold, at din rådgiver har muligheden for at gennemgå ejendommens dokumenter. Skulle rådgiveren begrunde, at nogle oplysninger er uretfærdige overfor køber, har du mulighed for at komme ud af aftalen uden at skulle betale noget, selvom hvis du har skrevet under købskontrakten. Har du derimod ikke indsat et rådgiverforbehold, skal du betale 1% af købesummen hvis du vil annullere købsaftalen, indenfor fristen.

Der er ingen lovkrav om, at køberrådgiveren skal være uddannet advokat eller rådgiver indenfor fast ejendom. Det vigtigste er, at rådgiveren har en uddannelsesbaggrund med høje kompetencer indenfor ejendomshandel. Dette finder du hos JURIDISK AGENDA.

Rådgivningsprocessen starter med, at du enten ringer til os eller bestiller et opkald ved at udfylde kontaktformularen på forsiden. Du har også muligheden for selv at booke et personligt møde under fanen kontakt.
På mødet får du en præsentation af de vigtigste skridt i boligkøbets forløb, fra start og helt frem til du modtager nøglerne. På mødet aftaler vi det efterfølgende forløb.

Rådgivningspakken indeholder

  • Personligt møde hos JURIDISK AGENDA
  • Gennemgang af salgsopstillingen
  • Gennemgang af købsaftalen
  • Gennemgang af alle vigtige dokumenter, herunder pantebreve, servitutter, tilstands- og installationsrapport m.fl.
  • Op til to siders resumé af de gennemgåede dokumenter, som du modtager skriftligt
  • Møde på kontor eller evt. over telefon for at gennemgå resumeet, herunder dokumenterne og reglerne om dine rettigheder og pligter som køber
  • Kontakte sælgerens repræsentant vedrørende dokumenterne med godkendelse eller eventuelt med forhåbentlige kun små bemærkninger
  • Rådgivningsprocessen slutter når du modtager nøglerne til din nye bolig

Betragt det ovenstående rådgivningspakke i punkter som også et eksempel på rådgivningsprocessen fra start til slut.

Du har altid muligheden for at tilføje andre opgaver til din køberrådgivningspakke som f.eks. tinglysning af skøde eller udarbejdelse af refusionsopgørelse m.v.

Køberrådgivning

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit boligkøb.